Veelgestelde vragen

Danoontje ijsstokjes

Hoe maak ik een Danoontje-ijsje?

Houd de verpakking dicht. Steek het ijsstokje door het folie. Zet vervolgens het Danoontje 3 uur in de vriezer (langer kan uiteraard ook). Als het ijsje volledig bevroren is, kun je de cup het beste verwijderen door het even onder een lauwwarme kraan te houden. De cup kun je ook opwarmen door het door je handen te rollen.

Wat maakt een Danoontje ijsje natuurlijk lekker?

Danoontje ijsje bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. Onze producten bevatten smaakstoffen die enkel natuurlijke oorsprong hebben. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen natuurlijke smaken leren kennen. “Natuurlijke smaakstoffen zijn stoffen uit plantaardige of dierlijke materialen die niet door chemische middelen zijn veranderd.” Wist je dat we dit met de kleurstoffen ook zo doen? Zo krijgen de rode Danoontjes hun kleur door bietensapconcentraat. Dat maakt Danoontje niet gewoon lekker, maar natuurlijk lekker.

Verschillen de voedingswaarden van een Danoontje-ijsje ten opzichte van een Danoontje cup?

Nee, de voedingswaarden blijven hetzelfde. Er verandert niks aan het receptuur van het Danoontje, je vriest het alleen in. Dit betekent dat Danoontje-ijsjes ook vitamine D en calcium bevatten. Zo bevat Danoontje per 100g 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D, dat helpt calcium op te nemen in de botten.

Waarom zitten er maar 2 ijsstokjes bij de cups?

Er passen maar 2 stokjes op de cups omdat de informatie en voedingswaarden op de verpakking altijd duidelijk en leesbaar moeten zijn. Mocht je toch meer ijsjes willen maken, kun je ook gebruik maken van een lepel of een ander ijsstokje.

Gedurende welke periode zitten de ijsstokjes op de verpakking?

Naar verwachting van mei tot en met juli, echter op=op!

Waar kan ik de ijsstokjes kopen?

De ijsstokjes kun je helaas niet los kopen in de winkel. Er zitten 2 ijsstokjes op de verpakking van de Danoontje 6x50g cups bevestigd vanaf mei 2024.

Van welk materiaal zijn de ijsstokjes gemaakt?

Het ijsstokje is gemaakt van 100% Berkenhout. Het stokje heeft een natuurlijke kleur en het Danoontje logo is door middel van hot stamp branding op de voor- en achterkant van het stokje geplaatst.

Vragen over Danoontje

Vanaf welke leeftijd geef ik mijn kind Danoontje?

Speciaal voor jongere kinderen hebben we kleine kleurige cupjes van 50 gram. Voor oudere kinderen is er een groter formaat te koop: Danoontje 100 gram, voor extra smul plezier!

Is Danoontje geschikt voor vegetariërs?

Danoontje is geschikt voor vegetariërs, het bevat namelijk microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel.

Wat maakt Danoontje natuurlijk lekker?

Danoontje bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Onze producten bevatten smaakstoffen die enkel natuurlijke oorsprong hebben. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen natuurlijke smaken leren kennen. “Natuurlijke smaakstoffen zijn stoffen uit plantaardige of dierlijke materialen die niet door chemische middelen zijn veranderd.” Wist je dat we dit met de kleurstoffen ook zo doen? Zo krijgen de rode Danoontjes bijvoorbeeld hun kleur door aardbeien en rode bietensap. Dat maakt Danoontje niet gewoon lekker, maar natuurlijk lekker.

Zitten er gluten in Danoontje?

Danoontje bevat geen gluten.

Zitten er koemelkeiwitten in Danoontje?

Danoontje bevat koemelkeiwitten. We maken onze Danoontjes van melk, en in melk zitten koemelkeiwitten.

Zit er lactose in Danoontje?

Danoontje bevat lactose. We maken onze Danoontjes van melk, en melk bevat lactose. Voor kinderen met lactose intolerantie is er ook een plantaardige alternatief. Dit is het Danoontje Tussendoortje 100% Plantaardig, dat product bevat geen lactose.

Vitamine D en calcium in Danoontjes

Alle producten van Danoontje helpen je kind bij de opbouw en het behoud van sterke botten. Aan de fruitkwarkjes en tussendoortjes voegen we namelijk extra vitamine D en calcium toe. “Zo bevat Danoontje per 100g 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Dat helpt calcium op te nemen in de botten.”

Hoe krijg je vitamine D binnen?

“Vitamine D is één van de weinige vitamines die je lichaam zelf kan maken. De zon speelt daarbij een belangrijke rol. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat in je huid vitamine D wordt gevormd.” Voeding bevat natuurlijk ook vitamine D. Zo zit er veel vitamine D in vette vis, zoals paling, haring, zalm, makreel en bokking. Ook vlees, volle melkproducten en eieren bevatten vitamine D, maar aanzienlijk minder dan in vette vis. En wist je dat we in Nederland vitamine D toevoegen aan margarine?

Vragen over Danoontje Zonder Toegevoegde suikers

Hoeveel suiker zit er in het Danoontje product zonder toegevoegde suiker?

Per knijpverpakking van 70g bevat het product 5,4g van nature aanwezige suikers.

Waarom lees ik op de voorkant van het Danoontje product dat er geen suiker is toegevoegd, maar zie ik in de product declaratie dat er wel suiker in het product zit?

Dat komt omdat het product van nature aanwezige suikers bevat. Het product is een combinatie van yoghurt en fruit, en deze producten bevatten van nature een kleine hoeveelheid suikers. Dit zijn de natuurlijk aanwezige suikers.

Voor welke leeftijd is het Danoontje tussendoortje zonder toegevoegde suiker geschikt?

Danoontje is geschikt vanaf 3 jaar omdat kinderen in hun eerste levensjaren de koemelk niet goed kunnen verteren. De Danoontje producten zijn op basis van koemelk en worden daarom geadviseerd vanaf 3 jaar.

Is het Danoontje zonder toegevoegde suiker product geschikt voor dagelijks gebruik?

Het product bevat een beperkt aantal suikers en is daarmee in lijn met de richtlijnen voor suiker van het Voedingscentrum, maar het product bevat net iets meer verzadigd vet dan de aanbevolen richtlijnen voor dagelijks gebruik.

Waarom is de receptuur van Danoontje zonder toegevoegde suiker gewijzigd?

De recepturen zijn gewijzigd naar aanleiding van feedback van de consumenten. Om het product lekkerder te maken heeft Danone de producten ook zoeter en fruitiger gemaakt om meer in de smaak te vallen van kinderen. Het product behoudt Nutriscore A.

Vragen over Danoontje 100% plantaardig

Wat maakt dit Danoontje product plantaardig?

Dit Danoontje product is niet gebaseerd op yoghurt, maar op een plantaardige variatie van yoghurt op basis van amandel. Doordat er dus geen yoghurt op basis van melk in het product zit is het een plantaardig product.

Zitten er noten in Danoontje 100% Plantaardig?

Dit product is op basis van een plantaardige yoghurt van amandel en bevat dus noten.

Zitten er koemelkeiwitten in Danoontje 100% Plantaardig?

Dit is een plantaardig product en het bevat geen koemelkeiwitten.

Zit er lactose in Danoontje 100% Plantaardig?

Danoontje 100% plantaardig bevat geen lactose.

Vanaf welke leeftijd is Danoontje 100% plantaardig geschikt?

Danoontje 100% plantaardig is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Vragen over de samenwerking tussen Danoontje en het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Waarom is Danoontje partner geworden van het Jeugdfonds?

Danoontje wil kinderen helpen om gezond en gelukkig op te groeien. Hierbij is niet alleen gezonde voeding belangrijk, maar ook meedoen aan sport en/of spel. Via sport en/of spel kunnen kinderen zich ontwikkelen op emotioneel, sociaal en fysiek gebied en kunnen ze hun talenten ontdekken. Daarnaast leren ze samenwerken en blijven ze fit. Helaas is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om mee te kunnen doen, in Nederland groeit namelijk 1 op de 11 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Deze ouders kunnen geen contributie voor een sport- of cultuurclub betalen. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen met het Jeugdfonds. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat meer kinderen kunnen sporten en spelen.

Wat houdt het partnership tussen Danoontje en het Jeugdfonds in?

Het partnership is gestart op 1 juni 2022, de International Dag van het Kind. In 2022 hebben wij vanuit Danoontje een startdonatie gedaan van €32.500. Hiermee hebben we 100 kinderen geholpen aan een jaar lang lidmaatschap van hun favoriete sport- of cultuurclub. Daarnaast organiseerden we in samenwerking met het Jeugdfonds op 1 juni 2022 de Powerrractie, dé kans voor kinderen in Nederland om hun talent te laten zien en daarmee geld op te halen voor het Jeugdfonds. Het is een actie voor kinderen, door kinderen. Dit jaar hebben wij weer een vast bedrag gedoneerd aan Jeugdfons. Daarnaast laten wij op onze Danoontjes het werk zien van Jeugdfons, waardoor wij het probleem zichtbaar willen maken en willen bijdragen aan een oplossing.

Kan ik als consument ook op een andere manier een bijdrage leveren?

Ja dat kan zeker, je kunt als consument ook zelf direct een donatie doen aan het Jeugdfonds via hun eigen website (jeugdfondssportencultuur.nl).

Wat is het beoogde resultaat van de samenwerking tussen Danoontje en het Jeugdfonds?

In totaal hebben we al ~922 kinderen de mogelijkheid kunnen geven om lid te worden van hun favoriete sport- of cultuurclub. Dit aantal willen we dit jaar verhogen.

Wat doet het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen.

Waarom is het Jeugdfonds Sport & Cultuur nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen of anders gezegd gemiddeld zo’n 2 à 3 kinderen per klas. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin.

U kunt uw voorkeuren op elk gewenst moment voor cookies en tracking kiezen. Meer informatie vindt u in de Cookieverklaring

Strikt noodzakelijke cookies

Ze zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden over het algemeen enkel gedefinieerd naar aanleiding van acties die u uitvoert en die u in staat stellen om gebruik te maken van de diensten die wij aanbieden (definitie van uw privacyvoorkeuren, connectie, invullen van formulieren, enz.). U kunt uw browser zo configureren dat deze cookies worden geblokkeerd of dat u over deze cookies wordt gewaarschuwd, maar daarna zullen sommige delen van de site niet meer werken.

Personalisatie cookies

Ze maken een verbeterde functionaliteit en maatwerk van de site mogelijk. Ze kunnen geactiveerd worden door ons of door derden waarvan wij de diensten aan onze pagina’s hebben toegevoegd. Als u deze cookies niet toestaat, kan het zijn dat sommige of alle services niet goed werken.

Statische cookies

Ze stellen ons in staat om surfpatronen te meten en te bepalen welke rubrieken van onze website werden bezocht, en om gewoontes te meten en onze diensten te verbeteren. Ze laten ons zien welke pagina’s het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich verplaatsen op de site. Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht en kunnen we de gewoontes ervan niet controleren

Gerichte cookies

Ze kunnen door onze reclamepartners op onze site worden ingesteld om een profiel van uw interesses op te bouwen en u relevante advertenties op andere sites te tonen. Ze slaan niet direct persoonlijke gegevens op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en apparaat. Als u deze cookies niet toestaat, zult u minder gerichte advertenties zien.